Vår berättelse

Smedshagsskolan 9A

Hej!

Vi i klass 9a i smedshagsskolan har sedan 7an haft som mål att resa utomlands i 9an då vi vill ta vara på den sista tiden tillsammans då vi alla snart skiljs åt och tar olika vägar i livet. Vi har länge försökt hitta ett resmål som både är bra men även väldigt lärande och med ett kulturellt inslag självklart då vi alla i klassen kommer från olika kulturer, etniciteter och länder. Vi alla är från förorten och det har format oss till de personerna vi är idag, det har gjort oss starkare. Dem flesta av oss har växt upp här i Sverige och vi har inte riktigt upptäckt och utforskat andra kulturer utanför Sverige riktigt, vilket är väldigt viktig för både den lärande delen men även för den personliga utvecklingen.Bild på vår lärare Frederick Vaamonde
Bild på vår lärare Frederick Vaamonde

Sedan 7an har vi arbetat med våran lärare Frederick Vaamonde med Shakespeare poesi. Vi alla har lärt oss att se livet från ett annat perspektiv och vi har även lärt oss att kolla bortom raderna för att förstå saker. Inte bara i Shakespeares poesier utan även i det vanliga livet. Det är något vi alla är tacksamma för och det är något som har utvecklat oss väldigt mycket.

Mycket av Shakespeare poesi utspelar sig i det mycket vackra Italien under den elisabetanska tiden så har vi bestämt oss för att resa till Italien, eller rättare sagt Bergamo, Italien. Vi ska bo och utföra våra aktiviteter på Camp Fornella- Lago Di Garda. Exempel på olika aktiviteter vi vill utföra är bland annat simning, träning och sightseeing till dem olika städerna runt om kring Bergamo, vi vill utforska Italiens vackra kultur och tänka bort om raderna och bara observera allt omkring oss. Den fina naturen, människorna, kulturen och konstverken som finns utspridda över hela Italien, det minsta lilla kan vara ett konstverk med tusentals betydelser.